Str. Iasomiei, Nr.6, Bloc 2, Scara E, Brasov
0268312380

Tehnica de periaj

238081-x-cuidados-essenciais-para-tratar-a-lingua-queimada

Pentru a avea un zambet de invidiat si implicit o dantura sanatoasa, trebuie sa efectuam un periaj dentar corespunzator. Desi acest proces pe care îl efectuăm zilnic pare unul foarte banal, adevărul este undeva la polul opus, deoarece multe persoane nu au un periaj dentar corespunzător. Astfel, multi dintre noi nu acordăm o atenţie sporită periajului dentar sau îl facem în grabă. Cu puţină ambiţie însă, putem ajuta la prevenirea unor afecţiuni dentare severe.

Ce presupune periajul corect al dinţilor?

Periajul dentar reprezintă principala metodă de igienizare a cavităţii noastre bucale. Desigur că pe lângă această metodă principală există numeroase alte metode care ajută la prevenirea cariilor şi la menţinerea sănătoasă a cavităţii bucale. Aţa dentară, duşul bucal, apa de gură sunt cateva dintre ele. Cum periajul dinţilor reprezintă principala metodă de îndepărtare a plăcii bacteriene există câteva reguli de care ar trebui să ţinem seama când ne periem dinţii.

Prin urmare, un periaj corect se va realiza astfel: după umezirea periuţei de dinţi se adaugă pasta de dinţi şi se începe perierea dinţilor folosindu-se mişcări scurte şi uşoare, acordând o atenţie sporită gingiilor. Periajul dentar începe cu suprafeţele exterioare ale dinţilor de sus, apoi ale dinţilor de jos. Apoi se periază suprafeţele interioare ale dinţilor de sus şi desigur ale dinţilor de jos, urmate apoi de suprafeţele oculzale. Pentru a avea o respiraţie mult mai proaspătă şi a îndepărta mai multe bacterii periaţi şi limba. Nu uitaţi să clătiţi la final!

Pentru a efectua un periaj eficient trebuie să ştiţi că periajul de seară este obligatoriu. Este esenţial să vă spălaţi dinţii după ultima masă, înainte de culcare. Astfel, dacă se menţine în cavitatea bucală placa microbiană şi resturile de alimente, acestea pot favoriza desigur dezvoltarea florei microbiene. În ceea ce priveşte timpul periajului acesta diferă de la persoană la persoană. Trebuie insa să ştiţi faptul că un periaj dentar se efectuează în trei, cinci minute iar dinţii trebuie periaţi de cel puţin două ori pe zi. Un alt element important pe care trebuie să îl luăm în considerare este faptul că periuţa de dinţi trebuie schimbată o dată la trei luni.

Cu alte cuvinte, tehnica periajului dentar este esenţială pentru a avea o igienă bucală corespunzătoare. Si de asemenea, pentru a vă păstra dantura sănătoasă. Astfel, curăţarea regulată a dinţilor asigură o bună sănătate la nivelul cavităţii bucale. Alimentaţia contribuie şi ea foarte mult. Spre exemplu, dacă nu vă puteţi spăla pe dinţi după fiecare masă foarte sănătos ar fi să consumaţi un măr.